Единственото по-хубаво нещо от басейн в горещ летен ден е басейн със страхотен дизайн. Предлагаме ви няколко впечатляващи съоражения, които ще утолят жаждата ви за класа и шик. От покривни басейни, в които можем да си потопим краката, до естествени водни басейни в задния двор - вдъхновението е безгранично.


Басейн в задния двор

В задния двор

Тази класическa къща в Кънектикът е повлияна от европейския живот на Филип Гориван, който отдава значимото едновременно на Ню Йорк и Лондон в своята семейна къща. Винтидж обзавеждането около басейна е с автор Ричард Шулц.


farmhouse_pool_interior.jpg

Реновирана със стил 

Тази къща с басейн в белгийска провинция е била стар хамбар, от който са запазени автентичните дървени греди и рамка; басейнът е вкопан и облечен в стъклени мозаечни плочи, а около него е покрито с белгийски син камък. 


Декорация и функционалност

В този дом в Лос Анжелис многобройните басейни са използвани едновременно за декорация и забавление. Растенията около него включват маслинови дървета и жив плет от чемширени топки. 


Гледки от покрива

На покрива на небостъргач в Бейрут, архитектът Бернард Кури прави тризонет за семейството си. Басейнът, обиколен от декинг, надвисва над Бейрут и околните планини. 


Спокойно външно пространство

Архитектът Марк Мейре проектира тази къща за семейството си в Кьолн, Германия. Басейнът е облечен в италиански плочки, пейката и декингът са от тъмен тик, а дървото е внесено от Япония. 


Живот на частен остров

В къщата на Джил и Дейвид Гилмър в частен остров във Фиджи, построена по проект на архитекта Тони Чи, инфинити-басейнът на покрива е покрит с мозайка от Бизаца. Шезлонгите са от Dedon, а мраморните градински столове са антични. Вечност...


Далеч от градския шум

Маслинови горички и куп диви цветя служат за фон на този минималистичен плувен басейн в реставрираната от архитект Патриция Сбалкиеро ферма  в сицилианското градче Киарамонте, известно с производството на зехтин и вино. Идилия далеч от шума. 


Лятната вила

Огромни борове, кипариси и лимонови дървета обикалят плувния басейн в градината на Вила Тавернакиа. Семейното имение на Карло Паллавачино в Тоскана е обзаведено с помощта на сестра му - Илария Миани, а ландшафтът е дело на Енцо Маргерити. Басейнът е рамкиран от местен сив пясъчник (pietra serena), а външното обзавеждане е от Unopiù. 


Скривалище в тревата

В това ваканционно жилище в Хемптънс, което Тимъти Хейнс и Кевин Робъртс проектират за младо семейство, високи треви обграждат плувния басейн с широка гледка към Атлантическия океан. Табуретките са от тиково дърво (продукт на Sutherland), покрити с възгравници във флорални мотиви, а циментовата маса е от каталога на CB2.


Съкровище от 70-те

Бразилският архитект Маркос Акаяба проектира тази напредничава и прогресивна за времето си къща през 1975-та. Покривът, басейнът и стълбите са от бетон, а заобикалящите градини са по проект на Марлене Акаяба.

Източник: Elle & Decor 


Comment

Posted by DiCh Studio.