DiCh Studio, 25 май, 2017

Погледнато от историческа гледна точка, дървото е използвано от стотици години за направата на най-различни на вид и по предназначение знаци.  Дали за магазини, ресторанти, кафенета, барове или за други бизнес-начинания, дървените знаци обозначават какво правим или произвеждаме, какво предлагаме, също така дават ясна представа на хората какво да очакват, веднъж пристъпили в съответния локал. Днес ще споделим с вас няколко примера за модерни и творчески дървени знаци, направени чрез различни на вид интересни техники.

Кафе

Дървеният знак в предната част на това кафене съобщава името му, докато кафената чаша ни кара да разберем, че кафето е най-вероятно основния продукт, който се предлага тук.

OOZN Design направиха интериорния дизайн на това кафене в Индонезия. Фотографията е на Irene Iskandar.

Бързи закуски

Логото на този бранд за храна на улицата O’Petit en’K е щамповано и обгорено в кръгъл знак, създавайки тъмен контраст със светлото дърво.

Брандинг и лого дизайн от Hekla за O’Petit en’K. Фотография на Julian Fernandez.


СПА център

Дървеното лого на фасадата на този СПА център е интегрирано в самата обшивка от вертикални дървени летви. 

3DReid направиха лого дизайна върху външната част на Thistle Foundation Health & Wellbeing Centre.

Повече снимки, тук. Фотографии на Cadzow-Pelosi.


Ресторант

 

Тези графики на прибори за хранене, както и името на ресторанта са изрязани от дървения знак на входа на локала, докато традиционната табела на тротоара е мислена с цел да се скъса със стереотипа и е представена под формата на подпрени една в друга дъски за рязане.

Brandon Agency и Anna Domovesova създадоха дизайна на ресторант Simple.


Деликатесен магазин

Минималистичните графики върху дървената табела над бара на този магазин за деликатеси дават ясно послание на клиентите за това какво се предлага в тази секция на локала.

Брандинг и дизайн от Bond Creative Agency за кафе-магазин Aschan Deli.


Вело-магазин

Две дървени палети са хванати една за друга чрез панти и въже и съвсем минималистично боядисани, колкото за да се създаде един съвсем семпъл дървен знак, който да казва на хората че вело-магазинът е отворен.

Вело-магазин Chappelli в Мелбърн, Австралия.


Ресторант

Няколко пласта дърво са нарязани и слепени един върху друг, за да създадат един солиден дървен 3D знак, обозначаващ името на ресторанта.

Дизайн от Lo Siento, ресторант 5º Pino, Ню Йорк. Произведено от Felip Pares.


Такерия

Тези знаци от светло дърво върху фасадата на мексиканския ресторант-такерия подчертават тъмните букви и лого, така че минувачите лесно да разберат името на заведението.

Дизайн Manifiesto Futura, ресторант Taqueria Canalla, Сан Педро, Мексико.


Чайна

Дървеният знак с малкото си и семпло лого над входната врата на тази чайна в Япония изглежда чисто и естествено, съпоставен с бетоновите елементи от сградата, към която е прикрепен.

Planning ES създадоха дизайна и брандинга за 151 E във Фукуока Япония.

Източник: Contemporist


1 Comment

Posted by DiCh Studio.