DiCh Studio, 11 май, 2017

1. Овални полилеи от медно покритие

Със сигурност медта е силно предпочитана и широко разпространена, като намира място в дребните детайли в интериорния дизайн от скандинавски стил -  от мебели тип "направи-си-сам" до посудата в кухнята. Но кой не би се влюбил в тези глобусовидни медни осветителни тела, така добре познати в Скандинавските страни? Те са перфектният начин да подчертаем най-популярния метал през тази година. 


2. Дървени столове

Както е показано тук, в дома на стилиста Lota Agaton, публикуван в La Maison d'Anna G, тези столове в рустикален стил не изглеждат прекалено претенциозни и биха паснали прекрасно във всяко едно помещение, а също така биха хванали окото, ако преметнете през задната им част едно одеало от овча кожа - със стил...


3. Акценти в синьо

Кой е препочитаният цвят за акцент на скандинавските дизайнери? Категорично - това е синьото и по-точно онова светло синьо, което се откроява чудесно в съчетание с черното, бялото и дори дървения под, както е показано тук в този цветен апартамент в Копенхаген


4. Кактуси

Време е да въведем кактусите в домове ни. Малки или големи, без значение от размера - те внасят голяма доза свежест в един монохромен и равен интериор и са задължителен участник в нашата тренд-рубрика.


5. Графични календари

Кое най-доброто преимущество на тези преоразмерени швейцарски календари? ВИНАГИ ще знаете коя дата сме. Защо да се ровим в джобните си детски календарчета, при положение че можем да провесим един истински голям такъв на стената отсреща?


6. Сиви стени

Скандинавският дизайн обикновено акцентира върху резката, черно-бяла естетика. Именно затова сме толкова развълнувани да приветсваме обратно сивите стени в интериора. Те доставят същата неутрална и монохромна привлекателност, но прибавят известна доза емоция.


7. Големи хартиени фенери

Има известна доза ефирност, която носят тези гигантски хартиени фенери, както е показано в дома на Ylva Scarp , публикуван от  Nordic Design - 4 огромни фенера провесени над кухненската маса, създаващи леко закачливо настроение.


monochrome.jpg

8. Монохромни произведения на изкуството

Няма никаква изненада защо шведите се обръщат именно към едноцветните картини и произведения, както е показано в този апартамент в Гьотеборг. При все това, би било добра идея да се вкарат няколко цвята за акцент с цел да се извади на преден план монохромното изкуство.


9. Дървени летви по стените

В тези облицовани в дървени летви стени има нещо спокойно, с препратка към атмосферата на СПА-център, както е във Finnish Dream Hotel. Като да се скрием в дървена колибка или да се отдадем на един истински отпускащ час в сауната. 


10. Черно-бяло райе

Радостни сме да приветстваме завръщането на райето след няколко години пауза - особено ако е изчистено черно-бяло, подобно на това тук във формата на възглавница от H&M Home, намерило място в дома на Nina Holst в Норвегия.

 

Източник: Elle Decor


Comment

Posted by DiCh Studio.