Концепция за преобразяващ се апартамент от недалечното бъдеще

Саймън Уудроф, човекът, който стои зад разработката на хотел Yotel и веригата YO! Sushi неотдавна излезе с друга хитра концепция, която с успех добавя към резюмето си - YO! Home. Както и самият той твърди - пространството винаги е фактор в ежедневните ситуации, особено в наши дни, и това е главната водеща сила зад проекта  YO! Home. Уудроф смята, че луксът трябва да бъде достъпен за всички, не само за хората с финансови възможности и известните личности.

"Дългосрочната визия е да се изградят жилищни единици от еднопространствени YO! Home жилища! в градските центрове по света, от Манхатън и Буенос Айрес, до Токио и Шанхай, които да променят начина, по който хората живеят в малки пространства, докато се справят с нарастващите проблеми с населението " добави стратегическият директор на Yo! Home - Джак Сприърър.

На вашето внимание - една достъпна концепция от едно недалечно бъдеще, характерна с високо качество и индивидуален стил в дизайна.

как работи?

интериорен дизайн - концепция 2

Концепция за строителство                     диаграма на апартамент

yo-home-glenn-howells-architects-residential-apartments-new-islington-manchester-urban-living-low-cost-blocks_dezeen_day-plan.gif

разпределение през деня

yo-home-glenn-howells-architects-residential-apartments-new-islington-manchester-urban-living-low-cost-blocks_dezeen_night-plan.gif

разпределение през нощта

Yo-Home-Covertible-bed.gif

Определено най-изобретателният и впечатляващ аспект от дизайна е леглото. Уудроф прилага своите познания по сценичното оформление и проектира това легло следвайки физичните принципи на противотежест. Малкият мотор придвижва леглото безпроблемно в двете посоки - нагоре и надолу, но въпреки това е необходимо минимално усилие и да се задвижи ръчно, ако захранването по някаква причина изгасне. Освен че е невероятно готино, дизайнът на леглото е изключително безопасен.

YO-Home-2.jpg

Когато времето за сън приключи, вдигнете леглото и се насладете на П-образния диван.

YO-Home-3.jpg

Когато е време за ядене, можете да "отворите" масата за хранене по с натискането на един бутон. Седите на пода, както е в японската култура, която в случая вдъхновява и дизайна, а краката ви висят надолу. След като приключите, спуснете масата и затворете седалките.

дизайн кухня

Кухнята е с малки размери и е прилежно прибрана зад плъзгащи се врати.

YO-Home-5.jpg

Съществуват вградени отделения за съхранение в подовете. Повдигнатият под на апартамента позволява съхранението, както и "потъването" на дивана и скритата трапезария.


Comment

Posted by DiCh Studio.