Детската стая е едно от най-функционалните пространства. Често тя трябва да бъде оборудвана със зона за отдих, такава за учене, и отделна - за игри. В този случай е необходимо да се използват само безопасни и висококачествени материали и мебели. И тъй като детето пораства, интериорът също ще трябва да претърпи промени. Ето защо е толкова трудно да избeрем от различни интериорни стилове. Винтидж,шаби-шик, класически, минимализъм, прованс, модерен, лофт. Всеки един от тях има своите предимства и недостатъци.

Но индустриалният стил при подбора на идеи вероятно не би ви дошъл на първо четене. В края на краищата, той се свързва с груби материали, умишлена небрежност, строга цветова схема. Детският лофт-стил обаче може да е съвсем различен. Стаите са топли, уютни и удобни. И най-важното - доста лек и просторен. Модерна детска стая в стила на американския лофт ще зарадва всеки тийнейджър. В интериора на такова помещение място намират плакати, графити,  а често и неща в стил стиймпънк, които също пасват повече от перфектно.

 

Интериорен дизайн на детска стая - в кафяво

Фотография: homes.com

Дизайн детска стая - етажерки

Фотография: ninahendrick.com

Дизайнът на детските стаи в стил лофт обаче започва от характеристиките, присъщи на тази тенденция, но въвежда в себе си и свои собствени корекции. Старата палитра се разрежда с ярки цветове. Синьо, розово, светлосиньо, жълто се използват като акценти. Светлите нюанси тук не губят значението си. Пространството е изпълнено с текстил и множество декорни елементи.

Лофтът като стил не губи своята значимост в продължение на десетилетия. Ето защо, ако трябва да създадете пространство, което да остане модерно не само през тази., но и през следващите години, лофтът би бил отличен избор. Освен това, стилът лесно може да се адаптира към възрастта на детето. Нека разгледаме най-популярните варианти на детския дизайн в стил лофт.

Лофт в сиво с акценти тъмно детска стая

Фотография: architectureartdesigns.com

детска стая композиция идея

Фотография: pvblik.com

Интериорен дизайн на детска стая - лофт

 

Изключително разумно решение е да се изработи проект, особено за такова важно пространство като детската стая. Въпреки това, с умерения подход и нужното желание да реализирате тази задача бихте могли да го направите и изцяло сами. На първо място, необходимо е да се подчертаят особеностите на интериора в стил лофт. Това са оригинални маркери за автентичност, които трябва да бъдат подчертани. Те обаче не са единственото правилно решение, така че можете спокойно да въведете своите собствени корекции и идеи.

детска стая идея в бяло

Фотография: td-universe.com

Идеалната стая би била просторно помещение с големи прозорци и високи тавани. Ако квадратурата е твърде малка, за декорация на стените изберете лека палитра. Независимо от площта, интериорът на детската спалня не трябва да бъде претоварен с изобилие от масивни мебели. В края на краищата, идеята на детските стаи в стил лофт е преди всичко да бъде едно широко отворено пространство.

 

Особено внимание трябва да се обърне на светлината, т.е. за всяка зона да се осигури светлинен източник. Полилеите с метални елементи или въжени шнурове ще се вписват в дизайна на стаята. За стаята на момчето са подходящи полилеи с вентилатори. За спалнята момичетата са свещници с кристални висулки. Модно решение е и светещите букви. Те биха могли да се превърнат в основен акцент на интериора.

интериор светещи букви в тъмно детска стая

Фотография: projectnursery.com

Тухлена стена - стая момичета цветна интериор

Фотография: damasketdentelle.com

Дизайнът на детската стая като лофт се отличава със своите светли цветове. Това важи както за довършителните работи, така и за мебелите. Тук е допустимо известно разширение и вместване на други стилове, с други думи - еклектизъм. От индустриалния стил е възможно да се заеме смело видимата зидария. Тя може да послужи като за акцентна стена. 

 
Стая в розово
 

Фотография: livingbyliz.com

Имайки предвид, че светлите стени в детската стая биха могли понякога да се превърнат в непрактично решение, можете да разгледате опциите и с тъмна палитра. Комбинацията от сиво, кафяво и светло кафе ще изглежда красиво. Под формата на малки импрегнации може да присъства черно. Красивият цветен акцент на този наситен фон би могъл да бъде жълт или оранжев.

Между другото, бихте могли да мотивирате желанието детето да украсява стените с помощта на маркери и моливи, а затова е необходимо да се осигури "подходящо" място за изява на художественото му творчество и талант. Съвсем в духа на стила на детския лофт отлично би се вписала цяла стена с тебеширена боя или определена ивица, с помощта на която детето да разкраси стаята си със собствените си ръце.

Тебеширена стена 

Фотография: homebnc.com

Ремонтът на детската стая
 

 

Преди да започнете да ремонтирате детската стая в стил лофт, добре би било направите и една подробна оценка. Това ще помогне за постигането на крайния резултат и ще ви е от полза, за да следвате желания график. Разходите зависят от мащаба и вида на ремонтните дейности, както и от това дали те ще се извършват от строителна бригада или ще го извършите самите вие със собствените си ръце. Предлагаме да се предвидят всички основни видове разходи, които включват, но не се ограничават до:

 

- Разработване на проект и авторски надзор (тук бихме могли да ви помогнем и ние от DiCh Studio);

- Избор на екипа за ремонт и договаряне;

- Покупка / доставка / разтоварване на довършителните материали и настилки;

- Подбор на осветителни тела;

- Избор на мебели, декор;

- Отстраняване на строителните отпадъци;

- Непредвидени разходи (около 10% от общия бюджет).

дизайн на детска стая лофт бежово мазилка

Фотография: nouw.com

Ремонтът на детската стая повече от всичко друго изисква внимателен подбор на висококачествени естествени материали с мисъл за самото дете. Подовите настилки могат да бъдат изработени от дървени дъски или паркет с ефект на стара повърхност. Ако тези материали не се вписват в бюджета, алтернативата може да бъде ламинат с имитация на дърво. Това е отлична средна стойност по съотношението цена / издръжливост / естетика. Препоръчително е да се даде предимство на съвременните модели с противоплъзгащо покритие и по-висок клас на износване.

 

Добро решение за тавана би могло да бъде класическата бяла мазилка. Ако височината на помещението позволява, тя може да бъде украсена с декоративни дървени греди - традиционни кафяви или боядисани в черно. Алтернатива на това може да бъде и светодиодна лампа върху метални ленти.

Детска стая в светлосиньо

Фотография: pinterest.com

Украсата на стените е един от най-важните етапи в пресъздаването на автентична индустриална-лофт атмосфера. Бихте могли да комбинирате различни материали. Визитната картичка на стила лофт е тухлената стена. В апартамента можете да го пресъздадете с мазилка. Декоративните бетонни панели и коркови покрития също се вписват добре.

 

 тапети в лофта
 

Тапетите в детската стая трябва да бъдат екологични и безвредни за детето. При покупка е необходимо да се поиска сертификат, удостоверяващ липсата на синтетични добавки. Най-добрият вариант би могъл да бъде хартиен тапет. Техният основен недостатък е относително краткия им живот. Вземете под внимание и фактът, че в детската стая има непоносим и постоянен тест за издържливост и сила на всичко - мебели, материали и настилки. Дори и да има място за рисуване, независимо дали става въпрос за статив, албум или дъска, живописта по стените е особено удоволствие за един малчуган.

Приключенска детска стая глобус идея мореплавател

Понякога тапетът би могъл да се превърне в акцентът на вашия интериор, преследвайки лофт-стила . Изборът на изображения е толкова широк, че е почти невъзможно да се намери идеалният вариант, а и често определени фирми предлагат индивидуални проекти по дизайн или дори да използват вашия дизайн. 

Завеси за детски лофт
 

Изобилието от естествена светлина е важно условие за всяка детска стая. Но за индустриална насоченост тази точка е особено важна. Завесите за детските стаи трябва да са леки, почти невидими. Един добър избор би могъл да бъдат римски завеси, щори в комбинация с прозрачни завеси. За стаята на тийнейджърите опция може да е и дебели завеси с графични принтове.

Завеси детска стая дървена облицовка двуетажно легло

Фотография: lamaisonbarcelona.com

Стая в дърво

Фото: home-designing.com

Мебели в интериора на детската стая - лофт
 

Както и в която и да е детска стая, също и тук, леглото в детския лофт играе ключова роля. За бебетата често се избира дървената люлка. В интериора на стаята за младежа би могъл да се въведе модел, изработен от метални тръби. Също така подходящо би било легло с дървена рамка.

За момиче можете да изберете модел с ковани елементи. Отворената табла в тандем с леглото в леки нюанси ще се превърне в една много нежна комбинация. Последният акорд може да бъде малък балдахин. Този фин и елегантен лукс ефективно ще контрастира с покритието на стените. Интересно решение е леглото на втори етаж, чието разпложение е естествена препратка към индустриалния стил.

Двуетажно легло детска стая

Фотография: venidair.com

Легло от тръби идея стая

Фотография: thespruce.com

Дървено легло детска стая

Фотография: decoist.com

Мебелите за детския лофт трябва да бъдат лесни за поддръжка и достатъчно функционални. Биха могли да имат ефект на стари повърхности, които намекват за богатата история на субекта. Вместо стандартен кош за съхранение на играчки, можете да използвате такъв от ковани елементи. 

Етажерки детска стая идея интериор

Фотография: domino.com

Детска стая ковано желязо тръби

Фотография: proyectos.habitissimo.es

Особено внимание трябва да се обърне на елементите на декора. Те ще помогнат за омекотяването на пространството. Постери на супер-герои, пътни знаци, плакати, плочи- определено да! За да украсите момичешка стая в помощ биха могли да дойдат украса на таблата с филц, огледало в дървена рамка, различни фигури в стил направи-си-сам. И, разбира се, не забравяйте за текстила. Това ще бъде последният акорд в хармоничен интериор.

 

 

Източник: thearchitect.pro

 

 


още от блога

dich studio идеи за баня интериор

.

10 трика за нова визия на банята

Comment

Posted by DiCh Studio.