Входната врата би трябвало да предлага доста повече от едно обикновено влизане във вашия дом - това е пространство, което позволява на личността ви да блести. Знаем, че това може да прозвучи евтино, но помислете за това по следния начин: вратата е вид функция, която напълно може да промени чувството за екстериор на дома ви с малко повече от слой боя върху нея. Вратата е често фокусната точка на домашния екстериор - тя е първото и последното нещо, което гостите виждат от вашия дом.

Един обикновен дом може да се превърне в "къщата с червената врата" с нищо повече от слой боя, докато великолепното архитектурно произведение може да разчита на уникален стил на входната вратата, който да обедини външния и вътрешния си дизайн в едно цяло.

С този пост ви предлагаме един интересен подбор на входни врати - от класически, през модерни и нестандартни до абсолютно футуристични без никаква връзка с нашето съвремие.  


modern-front-door-inspiration-600x940.jpg

Модерната

Започваме с модерния прочит на класиката. Тук гладките хоризонтални дървени летви получават съвременна актуализация с елегантна черна ръкохватка, която "разсича" вратата по цялата и височина.

Проект:  Stuart Silk Architects

door-ideas-for-modern-houses.jpg

Драматичната

Ето един пример с дървена врата, оформена от естествен фурнир, вграден в съвпадащи вертикални дъски, които продължават и в тавана над входа.

wood-and-black-front-door.jpg

Контрастната

Дървени панели в топъл нюанс изскачат от неутралния външен интериор, докато вертикалните матирани черни метални елементи осигуряват допълнително декорация и контрапункт.

ПроектSBCH Architects

textured-wooden-front-door.jpg

Индустриалната

В контекста на индустриален екстериор като този, врата от естествен материал би могла да има дори по-подчертаващ ефект. В този пример вратата е в контраст с бетона и стоманата, които я заобикалят

Проект:  McClennan Architects

matching-wooden-door-and-walkway.jpg

Естествената

Понякога една дървена врата би могла да придаде естествен характер на бетонните фасадни повърхности. В този пример, една подходяща настилка допълнително разграничава входната врата от павирания паркинг и теракотните плочки.

ПроектONG & ONG

heavy-wooden-door-for-glass-house.jpg

Под прикритие

Замаскирана със странични дървени панели, тази врата създава впечатляващо първо усещане, като предлага изненадващо сериозен и стилен външен вид сред фината стъклена витрина от двете и страни.

ИзточникDaniel James Hatton

modern-vertical-door-pull-in-modern-home.jpg

Плаващата

 

Тази класическа дървена врата изглежда плаваща между две стъкла без шпроси.

ПроектAtelier M+A

wood-door-with-glass-slats.jpg

Въртящата

Дървените дъски и редуващи стъклени ивици позволяват  визуална непрекъснатост, а слънчевата светлина се филтрира през врата, която иначе изглежда тежка. Дългата дръжка на вратата е още един интересен акцент.

ДизайнерJoseph Douglas

dark-wood-and-steel-front-door.jpeg

Стоманената

Дълбоки розови тонове в комбинация с традиционен нюанс като решение за фасадата, докато надсканата стоманена врата ни предлага един модерен стил.

Източник: Borano

amazing-oversized-glass-doors.jpg

Преоразмерената

Уау! Тези извънгабаритни врати на височина на атриума са спиращи дъха. Механизираната каса позволява на дизайнерите да пренебрегват тежестта на вратите, така че собствениците на жилища да могат да поръчат толкова голяма и тежка врата, колкото искат.

ПроектSculp[IT]

futuristic-front-door-designs.jpg

Сигурната

Носител на наградата Red Dot Design, тази врата получава адмирации за подобрената си сигурност и опции за влизане без ключ, както и заради отличителния си стил. Екзотичното дърво, като използваното тук, винаги хващат око.

ДизайнерKeratuer

minimalist-black-front-door.jpg

Минималистичната

Идеалната врата за минималистичен екстериор - този елегантен и модерен дизайн използва прости съвременни материали, с хоризонтални вдлъбнати ивици за акцент.

ДизайнерAxolotl

futuristic-front-door-pattern.jpg

Футуристичната

Тази част от селекцията ни води до няколко изключително артистични и актуални опции. В случая -  футуристична врата с релефна гравюра-печат върху състарена метална основа.

ДизайнерAxolotl

Необичайната

Пример за това как необичайните материали могат да превърнат обикновена входна врата в истинска отправна точка на едно жилище. В този пример имаме смел подход към текстурата, а каменните панели се различават по нюанс и височина.

ДизайнерAxolotl

blocky-wood-door-pattern.jpg

Релефната

Проектирана от Deborah Aguiar и изпълнена от Joinery Piñeiro, тази врата превръща обикновените дървени панели в смела скулптурна композиция. Дори пощенската кутия играе своята важна роля в дизайна.

ИзточникCasa Vogue

Гравираната

Лазерно-гравираните врати дават на собствениците на къщи безкрайни възможности за самоизява. Този флорален отпечатък продължава по протежение на рамката от двете страни, за да се продължи ефектът й върху екстериора на дома.

ДизайнерAxolotl

modern-screen-door-inspiration.jpg

Прозрачната

Прозрачните врати могат да се похвалят с много различни стилове. Тук декоративната лента създава охранявана, но привлекателна граница между входната врата и външната улица. Свежи въздушни течения достигат до вътрешността, но не и горещото слънце.

ПроектMCK Architects

Comment

Posted by DiCh Studio.