Клиентът ни възложи задача за обединяването на два апартамента в един и проектирането на интериорния дизайн към него. Полученото пространство от сливането на спалня и дневна се превърна в просторно помещение, обединяващо всички ежедневни занимания - кухня с остров, трапезария и функционално отделена дневна зона.

Кухня | трапезария | дневна

 

Тук предизвикателството бе да намерим точния баланс в оползотворяването на новополучените площи. Желанието на клиента бе да отделим дневния кът от трапезарията и кухнята, за да придадем повече уединение. Кухненският кът е организиран около свободен работен остров, който изпълнява функциите и на бар. Предвиждаме изграждането на окачен таван със скрито осветление за акцент над дневната зона и трапезарията. 

 
 

входно антре и коридор

Обединяването на 2 (а в някои случаи и повече) апартамента понякога води до отварянето на огромно пространство, което служи за обслужването и достъпа до отделните стаи. В случая решихме функционално да отделим първоначалното помещение, предвидено за входно антре на единия апартамент за основно антре, а останалата "обслужваща" част към спалните проектирахме с просторни места за съхранение.

 
 

Основна спалня

Първоначално спалнята представляваше дневна, трапезария и кухня на апартамента, който приобщихме към настоящия. Получените площи бяха внушителни и заедно с клиента преценихме да създадем дрешник с достъп от самата спалня. 

 
 

детски стаи 

Предпочитанията на двамата ни млади клиенти тук клоняха към розово-лилава гама на обзавеждане.

В едната стая място намери предварително избрано конзолно легло с лед осветление. Големият гардероб от едната страна на стаята придава допълнително вълшебен вид на стаята и е в тон с останалото обзавеждане. 

В другото помещение акцент придоби кръглия окачен таван с лунички, както и текстилния тапет на две противоположни стени.

 
 

Бани